Kol Böreği için gerekli malzemeler:
1 kg un
1 kg un
1 yemek kaşığı
tuz
250 gr kıyma
3 su bardağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Yapımı:
250 gr kıyma
3 su bardağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Yapımı:
Öncelikle 1 kg un, 1 yemek kaşığı
tuz, 6 su bardağı su'yu karıştırıp yoğuruyorsunuz ve portakal
büyüklüğünde yuvaladığınız hamurun etrafını iyice
yağlıyorsunuz ve hamuru tabak büyüklüğünde çıp yağlı
şekilde 2 saat kadar dinlenmeye bırakıyorsunuz. Daha sonra hamuru
çevirerek olabildiğince geniş açıyorsunuz. Sonra yağlı mermer
zeminin üstüne hamuru serip ikiye katlıyorsunuz, sonra içine
hazırlanan iç'i uzunlamasına yerleştirip hamuru rulo şeklinde
sarıyorsunuz ve tepsiye uygun şekilde katlayıp fırına
bırakıyorsunuz, kızarana kadar pişiriyorsunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder