5 Şubat 2014 Çarşamba

Kol Böreği Tarifi

Kol Böreği için gerekli malzemeler:

1 kg un
1 yemek kaşığı tuz
250 gr kıyma
3 su bardağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber

Yapımı: 


Öncelikle 1 kg un, 1 yemek kaşığı tuz, 6 su bardağı su'yu karıştırıp yoğuruyorsunuz ve portakal büyüklüğünde yuvaladığınız hamurun etrafını iyice yağlıyorsunuz ve hamuru tabak büyüklüğünde çıp yağlı şekilde 2 saat kadar dinlenmeye bırakıyorsunuz. Daha sonra hamuru çevirerek olabildiğince geniş açıyorsunuz. Sonra yağlı mermer zeminin üstüne hamuru serip ikiye katlıyorsunuz, sonra içine hazırlanan iç'i uzunlamasına yerleştirip hamuru rulo şeklinde sarıyorsunuz ve tepsiye uygun şekilde katlayıp fırına bırakıyorsunuz, kızarana kadar pişiriyorsunuz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder