5 Şubat 2014 Çarşamba

Açma Tarifi

Açma tarifi için malzemeler

1 kg un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 bardak su
1 yemek kaşığı tuz

Yapımı:


Öncelikle 1 kg un, 400 gr margarin, yarım su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı tuz, 3 adet yumurta, alabildiği kadar ılık suyu bir kabın içerisinde karıştırıp yoğuruyorsunuz, hamuru yarım saat kadar bekletiyorsunuz. Sonra yaklaşık 100 gr kadar parçalara ayırdığımız top hamurları avuç büyüklüğünde genişletip hamuru tereyağı ile yağlıyorsunuz. Sonra hamuru yağlı mermer zemine savurup vurarak uzunlamasına genişletiyorsunuz. Daha sonra içine zeytinleri koyup rulo şeklinde sarıyorsunuz. Sonra hamuru bir süre dinlendirip hamurların uçlarını birleştirip bağlayarak halka haline getiriyorsunuz ve fırına bırakıp kızarıncaya kadar pişiriyorsunuz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder