Açma tarifi için malzemeler
1 kg un
1 çay bardağı sıvı yağ
2 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
Yapımı:
1 çay bardağı sıvı yağ
2 bardak su
1 yemek kaşığı tuz
Yapımı:
Öncelikle 1 kg un, 400 gr
margarin, yarım su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı tuz, 3 adet
yumurta, alabildiği kadar ılık suyu bir kabın içerisinde
karıştırıp yoğuruyorsunuz, hamuru yarım saat kadar
bekletiyorsunuz. Sonra yaklaşık 100 gr kadar parçalara ayırdığımız
top hamurları avuç büyüklüğünde genişletip hamuru tereyağı
ile yağlıyorsunuz. Sonra hamuru yağlı mermer zemine savurup
vurarak uzunlamasına genişletiyorsunuz. Daha sonra içine
zeytinleri koyup rulo şeklinde sarıyorsunuz. Sonra hamuru bir süre
dinlendirip hamurların uçlarını birleştirip bağlayarak halka
haline getiriyorsunuz ve fırına bırakıp kızarıncaya kadar
pişiriyorsunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder