Elmaları küp küp doğrayıp az yağda hafif üstüne esmer şeker ekleyip hafif karamelize olacak şekilde karıştırın. Çekilmiş cevizi de ekleyin. Borcam kabın tabanına elmaları yayın. Bunun üzerinde hazırlanan muhallebiyi her tarafını kaplayacak şekilde dökün. Üzerini hindistan cevizi ile kaplayın.
Muhallebisi için 1 litre sütü tencereye döküp üzerine 3 yumurta sarısı ekleyin. Çırpma teli ile karıştırın. 4 yemek kaşığı buğday nişastası ekleyip kaynayıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin. Kaynayıp kıvamı koyulaşıp üzeri göz göz alınca ocaktan alın.
Malzemeler:
6 adet orta boy sarı golden elma
(şeftali ya da sert kayısı da kullanabilirsiniz)
3 yemek kaşığı tozşeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık içi
(şeftali ya da sert kayısı da kullanabilirsiniz)
3 yemek kaşığı tozşeker
1 su bardağı çekilmiş ceviz ya da fındık içi
Muhallebi için;
1 litre süt
3 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı tozşeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
İstenirse, üzeri için çikolatalı sos
1 litre süt
3 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı tozşeker
4 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket vanilya
İstenirse, üzeri için çikolatalı sos
Tarif: Sahrap Sosyal
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder