Tatlı sevenler için pişirerek
yapılan ve pişirmeden yapılan badem ezmesi tarifleri
Pişirerek yapılan badem ezmesi
2 Kg. Badem Tozu
1,5 Kg. Şeker
500 gr Su
Limon Suyu
Yapılışı; Tencereye su ve şekeri
koyun, limon suyunu ekleyin. Kaynadığında ateşten indirerek
köpüklerini alın. Kıvamı koyulaştığında badem tozunu ekleyip
karıştırın. Hamurunuza şekil verin. Dilim dilim kesin.
Pişirmeden yapılan kolay badem
ezmesi
1 kg Toz badem
400 kg. Pudra şekeri
Su
Yapılışı; Toz badem ve pudra
şekerini karıştırıp yoğurun, birkaç damla su ekleyin. Kulak
memesi kıvamına gelen hamurunuza rulo şekli verip dilim dilim
kesin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder