9 Ekim 2013 Çarşamba

Badem Ezmesi Tarifi

Tatlı sevenler için pişirerek yapılan ve pişirmeden yapılan badem ezmesi tarifleri

Pişirerek yapılan badem ezmesi

2 Kg. Badem Tozu
1,5 Kg. Şeker
500 gr Su
Limon Suyu

Yapılışı; Tencereye su ve şekeri koyun, limon suyunu ekleyin. Kaynadığında ateşten indirerek köpüklerini alın. Kıvamı koyulaştığında badem tozunu ekleyip karıştırın. Hamurunuza şekil verin. Dilim dilim kesin.

Pişirmeden yapılan kolay badem ezmesi

1 kg Toz badem
400 kg. Pudra şekeri
Su

Yapılışı; Toz badem ve pudra şekerini karıştırıp yoğurun, birkaç damla su ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelen hamurunuza rulo şekli verip dilim dilim kesin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder