30 Nisan 2013 Salı

Kara Dutlu Ekmek Tatlısı

Karadut ve ekmeğin bir araya gelerek oluşturduğu damakları şenlendirecek süper bir tatlı Kara Dutlu Ekmek Tatlısı tarifi

Kara Dutlu Ekmek Tatlısı

Kreması için malzemeler

1 lt. Süt
1 su b.toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağ


Tabanı için

1 pk. Tuzsuz ekmek
2 su bardağı karışık meyve suyu

Sosu için

500 gr kara dut
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 su b.su

Yapılışı:

Ekmekler bir tepsiye tek sıra dizilir. Üzerine kaşıkla meyve suyu dökerek ıslatılır. Üzeri için kreması hazırlanır. Kreması için süt, un, nişasta ve şeker karıştırılarak kaynatılır. Göz göz olunca tereyağı eklenir. Hazırlanan krema ekmeklerin üzerine dökülür. Soğuması beklenir.

Sosu için ise su, nişasta ve şeker ısıtılır. Koyulaşınca üzerine sapları alınmış karadut eklenir. Bir süre kaynatılır. Kara dutlu sos ılıyınca kabuklaşan kremanın kaymak şeklini alan tatlının üzerine dökülür.Soğuduğunda dilimlenerek servis edilir.

Oktay Usta'nın tarifini verdiği Kara Dutlu Ekmek Tatlısı'dır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder