30 Eylül 2013 Pazartesi

Isırgan Otlu Dövme Yemeği

Hamilelik sonrasında anne sütünü artırmak için önerilen Diyetisyen Taylan Kümeli tarafından verilen Isırgan Otlu Dövme Yemeği tarifi

Malzemeler

5 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane soğan
1 çay bardağı ıslanmış dövme (buğday)
Bir bağ ısırgan otu

Yapılışı: 

Soğanı doğrayın. Tencerenize soğanı ve domatesi ekleyip birlikte pişirin. Zararlı yağların oluşmaması için soğan yağla birlikte kavrulmuyor. En son ekleniyor. Üzerine ısırgan otunu doğrayıp ekleyin. En son haşlanmış dövmeyi ekleyip pişirin. Biraz sıcak su ile birlikte pişirip en son piştiğinde zeytinyağı ekleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder